Resultaten Online PubQuiz zondag 10 mei

Het is weer zover! Tijd om de resultaten bekend te maken! Hieronder zie je de lijst van de punten van de PubQuiz. Daaronder zie je de lijst van de punten van de Minigames.

De puntentelling van de minigames is als volgt gegaan: Heb je een goed antwoord ingevuld krijg je 6 punten. Heb je een antwoord dat in de buurt komt of er op lijkt, krijg je 3 punten. Bij de Bingo kreeg je 2 punten voor elk goed getal dat je ingevuld had.

Onder de lijstjes van de resultaten, zal ik ook nog even een toelichting geven op sommige minigames.

Alle prijzen zullen zo snel mogelijk jullie kant opgestuurd worden. De cadeaubon voor Bowlen bij Kartplaza in Nijverdal, is een fysieke cadeaubon en deze zal opgestuurd worden. Hiervoor zal ik contact opnemen met de winnaar van deze prijs.

De eerste prijs wordt gesponsord door KeukenXpert (klik)

De tweede prijs wordt gesponsord door Kartplaza Actionworld (klik)

Toelichting bij de Minigames

Minigame 1 Koppies Tellen I: Hier waren in totaal 28 Deedee’s te tellen. Velen van jullie hadden dit goed en hebben hiervoor 6 punten gekregen. Sommigen van jullie zaten er net 1 getal naast. Hiervoor hebben jullie 3 punten gekregen.

Minigame 2 Gierigheid: Hier was het de bedoeling om het één-na-laagste en één-na-hoogste bedrag in te vullen. Het één-na-laagste bedrag dat ingevuld is, is 0,012. Dit is ingevuld door ‘Lollypops’. Het één-na-hoogste bedrag is 999,98. Dit bedrag is ingevuld door ‘Entrez’ en ‘Flpria’.

Minigame 3 In de Tram: Bij deze minigame was nog wat verwarring. Moest de chauffeur nou wel meegeteld worden of niet? Het antwoord hier op is nee. Ik vroeg namelijk hoeveel passagiers er uiteindelijk nog in de tram zaten. Ongeveer de helft van jullie had dit goed.

Minigame 4 Woordritsen: Het antwoord waar ik naar op zoek was, was ‘kamer’. Sommigen van jullie werden creatief en kwamen met de volgende antwoorden: laken, zacht, dienst, kater, pyjama, kindje, lekker, muts, droom, oppas, drank en troost.

Minigame 5 Rebus I: Hier hadden de meesten van jullie het antwoord goed. Sommigen van jullie hadden het net niet helemaal goed. Hiervoor hebben jullie 3 punten gekregen. Voorbeeld antwoorden voor 3 punten waren: ‘Door het oog van’ en ‘door het oog van de naald heen’. Hierbij heb ik niet gecontroleerd op typfouten.

Minigame 6 Kinkkerrace: Hier hebben we tijdens de PubQuiz al kunnen zien dat de oranje knikker had gewonnen. Iedereen die zijn punten ingezet had op de oranje knikker, heeft hier punten voor gekregen.

Minigame 7 Waar is Wally? I: Wally was bij deze ronde te vinden in vak B. Hieronder kan je nog even goed kijken 😉

Minigame 8 Kraak de Kluis: Hier was maar één antwoord goed en dat was 764. Hiervan hadden 10 teams het juiste antwoord ingevuld.

Minigame 9 Bingo!: De getallen die ik van tevoren ingevuld had waren: 5, 11 en 19. Voor elk getal dat jullie juist hadden ingevuld, kregen jullie 2 punten. Geen enkel team heeft het exacte antwoord ingevuld maar de teams; ‘Deut’, ‘Dubbinkjes’, ‘Team Battûm’ en ‘Team Pizza’ hadden hier 2 van de 3 juiste getallen ingevoerd.

Minigame 10 Rebus II: Hier was ook nog een kleine verwarring, aangezien de rebus niet helemaal af was. Daarom heb ik iedereen 6 punten gegeven die ‘Daar komt de aap uit de…’ hebben ingevuld. Daarnaast kreeg je uiteraard ook 6 punten als je ‘Daar komt de aap uit de mouw’ hebt ingevuld. Hierbij heb ik niet gecontroleerd op typfouten.

Minigame 11 Koppies Tellen II: Hier was het de bedoeling om op zoek te gaan naar Bubbles (het gele personage). In totaal vlogen er 15 Bubbles voorbij en velen van jullie hadden dit goed. De teams die 14 of 16 hadden ingevuld, hebben hiervoor 3 punten gekregen.

Minigame 12 Doolhof: Om bij het middelpunt van de doolhof te komen, moest je optie D kiezen.

Minigame 13 Waar is Wally? II: Dit keer was Wally te vinden in vak C. Hiervoor kan je hieronder ook nog even zoeken.

Minigame 14 Weet je nog?: Bijna iedereen had het juiste getal ingevuld waar ik naar op zoek was. Dit getal werd ergens aan het begin van de PubQuiz laten zien. Het juiste antwoord was 69583.

Minigame 15 Escape From The XXL PubQuiz: Velen van jullie vonden dit een moeilijke opgave, maar er zijn toch 4 teams die het juiste antwoord hebben ingevuld. Bij de eerste opgave zag je een ‘boter, kaas en eieren’ veld zonder stipjes en met stipjes en een kruis zonder stipjes en met stipjes. Met de figuren die er naast stonden, kon je de puzzel oplossen. Het antwoord dat er uit kwam had je nodig voor de tweede opgave, ook al kon je de tweede opgave zonder de oplossing van de eerste opgave. Het antwoord van opgave één was: ‘Eerste letter per woord’. Hiermee kon je erachter komen dat de woorden die je zag bij opgave twee, je van elk woord het eerste letter moest pakken en dit moest omdraaien. Zo kwam er het volgende uit: ‘plus’, ‘min’ en ‘keer’. Bij opgave drie moest je dus de plus, de min en de keer invullen, waardoor je de som kon oplossen. Je zou dan op de volgende som terecht komen: 758 + 215 – 319 x 4. Bij het berekenen van deze som, bereken je eerst de keersom uit: 319 x 4 = 1.276. Vervolgens tel je 758 en 215 bij elkaar op. Je krijgt dan de volgende uitkomst: 973. Als laatste trek je 1.276 af van 973. Dan kom je uit op: -303. De som zou je als volgt opschrijven: 758 + 215 – (319 x 4) = -303. De teams die dit goed hadden waren: ‘Army’s’, ‘De Kip of het Ei?’, ‘Smart Cookies’ en ‘Team Battûm’.

Waar is Wally? I

Wally was hier te vinden in vak B.

Waar is Wally? II

Wally was hier te vinden in vak C.

Dat was ‘m dan!

Dit was voorlopig even de laatste Online PubQuiz van PartySpellen.nl. Geen zorgen, ik kom nog een keer terug met de Online PubQuiz en deze zal gewoon weer gratis zijn.

Voor nu ga ik me bezighouden met het afmaken van de ‘Twist PubQuiz’ en ‘De Dubbele Moord‘. Zodra deze spellen online staan, stel ik jullie hiervan uiteraard op de hoogte!

Wanneer er weer een nieuwe Online PubQuiz georganiseerd wordt, weet ik nog niet precies maar ik laat jullie weten wanneer jullie je weer kunnen inschrijven voor de nieuwe Online PubQuiz via de nieuwsbrief. Als je nog niet ingeschreven staat, kan je dat doen door bovenaan de website rechtsboven in op ‘Nieuwsbrief’ te klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.