Gratis Algemene Kennis vragen

Hieronder staat een hele lijst met gratis vragen over Algemene Kennis die je kan gebruiken voor je eigen PubQuiz. In de toekomst zal deze lijst met vragen aangevuld worden. Veel plezier met het maken van je eigen PubQuiz!

Vraag

Welk stripfiguur is als kind in een ketel met toverdrank gevallen?

Moeilijkheid

Vraag

Waarvoor zijn mensen bang met kynofobie?

Moeilijkheid

Vraag

Hoe lang duurt een ‘fortnight’?

Moeilijkheid

Vraag

Wat maakt pesto saus groen?

Moeilijkheid

Vraag

Welk speelstuk kan bij Stratego als enige de bom uitschakelen?

Moeilijkheid

Vraag

Wat is de grootste planeet in ons zonnestelsel?

Moeilijkheid

Vraag

Welke maand wordt ook wel ‘hooimaand’ genoemd?

Moeilijkheid

Vraag

In welk lichaamsdeel vind je een hamer, een aambeeld en een stijgbeugel?

Moeilijkheid

Vraag

Wat is een ‘zielenknijper’?

Moeilijkheid

Vraag

Hoe heet het grootste eiland van de Canarische Eilanden?

Moeilijkheid

Vraag

Francesco Schettino zegt je misschien wel iets. We kennen hem van een vaarincident in 2012 waar zijn boot een rots raakte en schipbreuk leed. Van het spreekwoord ‘vrouwen en kinderen eerst’ had Schettino nog nooit gehoord want hij vluchtte als eerste weg van zijn schip, de grootste schande voor een kapitein. Wat was de naam van het vlaggenschip dat in 2012 schipbreuk leed?

Moeilijkheid

Vraag

De demonstratie van het nieuwe Tesla model ging helemaal de mist in… Of was dit net een goede marketingstunt? Wat is de naam van deze nieuwe Tesla?

Moeilijkheid

Vraag

Kim Kardashian, ook wel bekend door haar ronde vormen, is voor de derde keer moeder geworden. Zij en Kanye West werden eerder al trotse ouders van North West en Saint West. Wat is de naam van hun derde kindje die ze samen op de wereld hebben gebracht door een draagmoeder?

Moeilijkheid

Vraag

In Spanje is er elk jaar op 22 december een speciale Kerstloterij van de Loteria Nacional. De bijnaam van deze trekking betekent ‘de dikke’ of ‘de vette’ vanwege het grote bedrag dat te winnen valt. Wat is de bijnaam van deze kerstloterij?

Moeilijkheid

Vraag

Amazon is de grootste online winkel ter wereld en uitgegroeid tot één van de machtigste bedrijven ter wereld. De grote baas is hierdoor de rijkste man van de wereld geworden. Wat is zijn naam?

Moeilijkheid

Vraag

“Ik moest kloppen want de bel doet het niet”, één van de meest gebruikte zinnen in Samson & Gert. Op welk huisnummers moest er geklopt worden in plaats van gebeld?

Moeilijkheid

Vraag

Mensen geboren in deze periode hebben een sterrenbeeld dat geassocieerd wordt met zelfvertrouwen, leiderschap en moed. Welk sterrenbeeld hebben mensen als ze geboren worden tussen 23 juli en 22 augustus?

Moeilijkheid

Vraag

Er zijn ongeveer 160 kamers, 47 haarden, 17 schoorstenen en 3 liften. Er zijn ook heel wat absurde eigenschappen aan het huis, zoals deuren en trappen die nergens heen leiden. Volgens verhalen geloofde Sarah dat het huis behekst werd door de geesten van mensen die het slachtoffer waren geworden van geweren die haar man William maakte. Tegenwoordig is dit een toeristische attractie. Wat is tegenwoordig de naam van dit bijzondere huis?

Klik hier om het antwoord te bekijken

Winchester Mystery House

Moeilijkheid

Vraag

Tijd voor een klein lesje Fries. Wat betekent ‘Del donder doekje’ in het Nederlands?

Moeilijkheid

Vraag

Een stel dat 50 jaar getrouwd is viert welk soort jubileum?

Moeilijkheid

Vraag

Deze Franse komiek werd bekend vanwege zijn grappen. Hij is geboren in 1975 in Frankrijk en werd beroemd door zijn grappige video’s online te zetten. Soms gaat hij wel heel erg ver, wat er toe geleden heeft dat hij af en toe in de gevangenis belandde wegens smaad aan de politie. Wat is de naam van deze Franse Grappenmaker?

Moeilijkheid

Vraag

Paaseiland is vooral bekend door de honderden karakteristieke beelden die er te vinden zijn. Hoe worden deze Paaseiland-beelden genoemd?

Moeilijkheid

Vraag

Een groene pratende bloempot die een babbeltje met je kan maken of aan kan geven dat het tijd is voor medicatie. Deze bloempot is speciaal gemaakt voor ouderen die zich soms wel eens eenzaam voelen. Wat is de naam van deze groene pratende bloempot?

Moeilijkheid

Vraag

Diesel, Euro95 en Euro98 zijn niet meer. Voortaan tank je met andere letters en cijfers. Welke letter- en cijfercombinatie moet je voortaan in je reguliere dieselwagen doen?

Moeilijkheid

Vraag

De Franse bandenfabrikant Michelin gebruikt sinds 1898 een figuurtje dat bestaat uit witte autobanden als mascotte. Wat is de naam van dit figuurtje?

Moeilijkheid

Vraag

Op zaterdag 23 juni 2018 ging een groep van 12 jongens tussen de 11 en 16 jaar van een lokaal junior-voetbalteam en hun begeleider een grot in. Na een plotseling ononderbroken regenval, die sommige kamers van de grot vulde, bleek het team in de tunnels vast te zitten nadat ze de grot waren binnen gegaan. Wat is de naam van deze grot?

Moeilijkheid

Vraag

Zijn outfit bestond standaard uit een opvallend grote geblokte pet, een rode dopneus met witte rand, een strogele pruik, een zwart colbert, een te korte krijt-streep-broek en flap schoenen. Wat was de naam van deze wereldberoemde Russische clown?

Moeilijkheid

Vraag

Dit initiatief van Perry Chen, Yancey Strickler en Charles Adler maakte het concept ‘Crowdfunding’ bekend bij het grote publiek. Op 28 april 2009 werd een Amerikaanse Crowdfunding-website opgericht, waarop projecten gefinancierd kunnen worden door derden. Wat is de naam van de Amerikaanse Crowdfunding website?

Moeilijkheid

Voor het laatst bijgewerkt op: 18 mei 2020