Gratis Eten & Drinken vragen

Hieronder staat een hele lijst met gratis vragen over Eten & Drinken die je kan gebruiken voor je eigen PubQuiz. In de toekomst zal deze lijst met vragen aangevuld worden. Veel plezier met het maken van je eigen PubQuiz!

Vraag

Deze man werd op 10 augustus 1814 geboren in Duitsland. Hij is bekend geworden als suikerbakker en oprichter van ’s werelds grootste voedsel- en drankmaatschappij, evenals één van de belangrijkste uitvinders van gecondenseerde melk. Wat is de familienaam van deze man, wat ook de naam is van dit merk?

Moeilijkheid

Vraag

Sommige whiskey’s hebben een typische rooksmaak. Deze rokerige whiskey’s krijgen hun smaak omdat er bij het drogen van de gerst een bepaals product verbrand wordt. Welke grondstof is dit?

Moeilijkheid

Vraag

Het is een soort pasta gemaakt door het fermenteren van sojabonen, rijst en gerst. Er bestaan witte, rode en gemengde versies van en wordt als smaakmaker toegevoegd aan tal van recepten en soepen. Hoe heet deze Japanse smaakmaker?

Moeilijkheid

Vraag

In 1902 werd in Sneek het suikerwerkbedrijf Tonnema opgericht. Dat maakte pepermunt voor diverse afnemers in verschillende kwaliteiten en smaken. In de jaren twintig verliet men die opzet en koos voor een strak merk- en kwaliteitsbeleid. In 1922 werd het eigen merk geproduceerd. Wat is de naam van dit merk?

Moeilijkheid

Vraag

Ergens op de wereld is er een 3,5 kilometer lange ondergrondse pijpleiding geopend waar bier doorheen stroomt. In welke stad is deze ondergrondse pijpleiding te vinden?

Moeilijkheid

Vraag

Als je in Nederland een gebakken ei wil in een restaurant, vraag je een gebakken ei. Maar hoe vraag je dit in Engeland?

Moeilijkheid

Vraag

Het staat onvermijdelijk op de kaart bij het betere Indische restaurant. Een brood dat van tarwemeel gemaakt wordt en het belangrijkste bijgerecht bij de maaltijden in Centraal- en Zuid-Azië. Hoe heet dit brood, dat meestal bereid wordt met zuurdesem en bijna altijd wordt gebakken in een tandoor of kleioven?

Moeilijkheid

Vraag

In een pot Nutella, weten we dat het hoofdingrediënt suiker is. Maar wat is na suiker het meest gebruikte ingrediënt in een pot Nutella?

Moeilijkheid

Vraag

Dit Zweedse traditionele gerecht is misschien wel één van de smerigste zaken die gegeten worden. Het bestaat uit gefermenteerde Oostzeeharing en heeft een zeer indringende geur. Door de organische zwavelverbindingen die tijdens het gisten zijn ontstaan, lijkt de geur op die van rotte eieren of van een stinkbom. Wat is de naam van dit gerecht?

Moeilijkheid

Vraag

Ik ben op zoek naar een bekende distilleerderij op het Schotse eiland Skye. Eén van hun bekendste whiskeys heeft de naam ‘storm’ gekregen, naar het zeer wisselvallige weer op het eiland. Wat is de naam van deze distilleerderij?

Moeilijkheid

Vraag

Het is typisch Italiaans en wordt bereid met de volgende ingrediënten: fijne bloem, olijfolie, lauw water, gist en zeezout. Het wordt in de steenoven gebakken. De smaak kan versterkt worden door olijfolie en kruiden. Wat wordt hier bereid?

Moeilijkheid

Vraag

Tofoe is een calorie-arm en eitwitrijk product dat alle essentiële aminozuren, mineralen en vitamines bevat. Het wordt veel gebruikt als vleesvervanger. Van welke groente is tofoe gemaakt?

Moeilijkheid

Vraag

Deze vrucht van verschillende cactussoorten bestaat in 3 verschillende varianten: wit vruchtvlees met een roze schil, roze vruchtvlees met een roze schil en wit vruchtvlees met een gele schil. Wat is de gezamenlijke naam van deze vrucht?

Moeilijkheid

Vraag

Een aperitiefje op het San Marco plein in Venetië, terwijl je op je smartphone een boek van 300 pagina’s kan uitlezen in een uurtje. Wat is de naam van zowel de app, als de typische aperitief in Venetië?

Moeilijkheid

Vraag

Vegetariër, ovo-vegetariër, semi-vegetariër, flextariër, part-time vegetariër, veganist, pescotariër, pollotariër. Er zijn genoeg varianten. Maar wat is de naam voor de mensen die geen vlees eten maar wel vis?

Moeilijkheid

Vraag

Met een cocktail kan je eindeloos variëren met kleuren en smaken. Tegenwoordig wordt er ook vaak gewerkt zonder alcohol. Hoe noem je een cocktail zonder alcohol?

Moeilijkheid

Vraag

Ik heb het hier over een appelras. Het is ontstaan door een kruising van de ‘Golden Delicious’ en de ‘Jonathan’. Het ras ontstond in de Verenigde Staten en is in Europe geïntroduceerd eind jaren 60 van de 20e eeuw. Naar welk appelras ben ik op zoek?

Moeilijkheid

Voor het laatst bijgewerkt op: 19 mei 2020