Gratis Films & Series vragen

Hieronder staat een hele lijst met gratis vragen over Films & Series die je kan gebruiken voor je eigen PubQuiz. In de toekomst zal deze lijst met vragen aangevuld worden. Veel plezier met het maken van je eigen PubQuiz!

Vraag

In februari 2020 won deze film vier Oscars, waaronder die voor beste film en beste internationale film. Het was de eerste niet-Engelstalige film die werd uitgeroepen tot beste film. Wat is de titel van deze Zuid-Koreaanse tragikomische film?

Moeilijkheid

Vraag

‘Once Upon a Time in Hollywood’. Dit meesterwerk van Quentin Tarantino speelt zich af in het Hollywood van de eind jaren 60 en volgt acteur Rick Dalton en zijn stuntman, vertolkt door Leonardo Di Caprio en Bratt Pitt, In hun zoektocht naar succes in de filmindustrie. In de film zit echter ook een verhaallijn verweven over de moord op een bekende vrouw in Hollywood, gespeeld door Margot Robbie. Welke vrouw speelt Margot Robbie?

Moeilijkheid

Vraag

Overdag is Britt Reid uitgever van de krant The Daily Sentinel, maar ’s nachts trekt hij een lange jas, vilten hoed en masker aan en bestrijdt hij met zijn bediende Kato de misdaad in hun wagen de Black Beauty. Wat is de naam van deze fictieheld?

Moeilijkheid

Vraag

Er bestaan hedendaags al veel bekende quotes van films. Weet je ook uit welke film de quote ‘Say hello to my little friend’ komt?

Moeilijkheid

Vraag

In The Green Mile, een film uit 1999, werd deze reusachtige Afro-Amerikaan beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Deze man heeft een kleine muis als celgenoot. Wat is de naam van deze muis in The Green Mile?

Moeilijkheid

Vraag

Dit is een Amerikaanse televisieserie gebaseerd op het gelijknamige boek van Philip K. Dick. Het verhaal speelt zich af in een parallel universum waarin de Asmogendheden Wereldoorlog II hebben gewonnen. Naar welke serie ben ik op zoek?

Klik hier om het antwoord te bekijken

The Man in the High Castle

Moeilijkheid

Vraag

Voor deze vraag ben ik op zoek naar een kunsttaal die gebruikt wordt in de televisie- en filmserie Star Trek. Ook Sheldon uit de Big Bang Theory is fan van deze taal. Naar welke kunsttaal ben ik op zoek?

Moeilijkheid

Vraag

Iedereen is tegenwoordig wel bekende met de serie ‘The Walking Dead’. Het is een langlopende serie, dat inmiddels al 10 seizoenen telt. Daarnaast is er ook een spin-off van gemaakt die al 4 seizoenen telt. In 2020 komt er nog een spin-off serie van The Walking Dead. Het hoofdpersonage in The Walking Dead is Rick Grimes. Maar door wie wordt Rick Grimes gespeeld?

Moeilijkheid

Vraag

In welke serie komen de volgende personages voor: Rollo Lothbruck, Floki, Ivar Ragnarsson en Odo?

Moeilijkheid

Vraag

The Simpsons is een Amerikaanse animatieserie. De televisieserie heeft sinds haar debuut in 1989 vele prijzen gewonnen, waaronder Emmy Awards. In 2011/2012 werd in de Verenigde Staten het 23e seizoen uitgezonden. Daarmee werd The Simpson met meer dan 500 uitgezonden afleveringen zowel de langstlopende sitcom als de langstlopende animatieserie aller tijden. Weet je hoeveel seizoenen The Simpsons op het moment telt?

Moeilijkheid

Vraag

Dit is een Amerikaanse komedieserie van CBS, waarvan op 19 september 2005 de eerste aflevering werd uitgezonden. De serie werd bedacht door Craig Thomas en Carter Bays, die hun vriendschap gebruikten als inspiratie voor de personages. Naar welke serie ben ik op zoek?

Moeilijkheid

Vraag

Begin 2019 kwam Netflix op de proppen met een wel heel speciale aflevering van de serie ‘Black Mirror’. De kijker kreeg zelf de controle over hoe het verhaal verliep en eindigde. Het verhaal zelf gaat over Stefan, een mentaal labiele computerprogrammeur die een revolutionaire computergame probeert te voltooien. Naargelang het verhaal vordert, daalt Stefan verder af in de waanzin en vervagen de grenzen tussen fictie en realiteit. De naam van de aflevering is eveneens de naam van de game dat Stefan probeert te programmeren. Wat is de titel van deze aflevering wat ook de titel is van de game?

Moeilijkheid

Vraag

Er zijn inmiddels 4 films van gemaakt en op Amazon Prime kan je 2 seizoenen kijken van de gelijknamige serie. In deze film- en seriereeks lijkt het alsof de Verenigde Staten een oplossing gevonden heeft om criminaliteit tegen te gaan: op één dag in het jaar zijn alle misdaden tussen 7 uur ’s avonds en 7 uur ’s ochtends alle misdaden toegestaan. Wat is de naam van deze film- en seriereeks?

Moeilijkheid

Vraag

Deze animatiefilm van Disney-Pixar speelt zich af op het Mexicaanse platteland. Hoe heet deze film?

Moeilijkheid

Vraag

Netflix maakt veel eigen series. ‘Netflix Originals’ noemen ze dat. In welke Netflix Original is Otis Milburn te zien die gespeeld wordt door Asa Butterfield?

Moeilijkheid

Vraag

Sommige films kennen iconische quotes. Zo heb je bijvoorbeeld: ‘I’ll be back’ van The Terminator en ‘It’s Alive! It’s Alive!’ Uit Frankenstein. Maar uit welke film komt deze quote: ‘I see dead people’?

Moeilijkheid

Vraag

IMDB is een website waar informatie staat over een film of serie en waar mensen een recensie kunnen schrijven. Zo is er nog een bekende website die vernoemd is naar een vrucht. Wat is de naam van deze website?

Moeilijkheid

Vraag

Charlie Chaplin was in de tijd van het ontstaan van de bioscoopfilm in de Verenigde Staten één van de beroemdste filmsterren ter wereld. In één van zijn films heeft hij een memorabele toespraak gegeven. In welke film was dit?

Moeilijkheid

Vraag

The Hunger Games is een succesvolle filmreeks en boekenreeks. In deze verhalen speelt een bepaalde vogel een belangrijke rol. De vogel herhaalt deuntjes en geluiden. De verzetsbeweging gebruikt dit effect om hun strijdlied te verspreiden. De vogel wordt dan ook een symbool voor het verzet. Wat is dit voor soort vogel?

Moeilijkheid

Vraag

Een stel dat 50 jaar getrouwd is viert welk soort jubileum?

Moeilijkheid

Voor het laatst bijgewerkt op: 18 mei 2020