Gratis Geschiedenis vragen

Hieronder staat een hele lijst met gratis vragen over Geschiedenis die je kan gebruiken voor je eigen PubQuiz. In de toekomst zal deze lijst met vragen aangevuld worden. Veel plezier met het maken van je eigen PubQuiz!

Vraag

In de goede oude tijd kwam het al eens voor dat ongelijk gezinde gelovigen over de kling werden gejaagd. Zo ook op de Parijse bloedbruiloft in de nacht van 23 op 24 augustus 1572, waar bijna 30.000 mensen de dood vonden door het zwaard. De Parijse bloedbruiloft kennen we echter ook onder een andere naam. Welke naam is dit?

Moeilijkheid

Vraag

Dat Nelson Mandela de Nobelprijs voor de vrede in ontvangst mocht nemen is volgens mij geen verrassing. Hij kreeg deze samen met de toenmalige president die de apartheid afschafte en Zuid-Afrika omvormde tot een democratie waarbij de meerderheid stemrecht kreeg. Wat is de naam van dit lid van de Club van Rome?

Klik hier om het antwoord te bekijken

Frederik Willem de Klerk

Moeilijkheid

Vraag

Welke Noorse ontdekkingsreiziger stond in 1911 als eerste op de Zuidpool?

Moeilijkheid

Vraag

In deze stad in het Verenigd Koninkrijk werd in 1909 op de scheepswerf Harland and Wolff begonnen aan de bouw van het luxeschip Titanic. In welke stad werd dit schip gebouwd?

Moeilijkheid

Vraag

Op 21 oktober 1805 vond de belangrijkste zeeslag plaats tijdens de Derde Coalitieoorlog tussen het Verenigd Koninkrijk en het Franse keizerrijk van Napoleon. Deze overwinning van de Britten had gevolgen tot ver in de twintigste eeuw. Wat was de naam van deze zeeslag?

Moeilijkheid

Vraag

De Noorse ontdekkingsreiziger Thor Heyerdahl ontdekte tijdens zijn verblijf op de Markiezeneilanden een opvallende gelijkenis tussen de Polynesische cultuur en die van de Inca’s in Zuid-Amerika. Om te bewijzen dat beide culturen verwant zijn, ondernam Heyerdahl met vijf mede-opvarenden een zeereis van Peru naar Polynesië. Hij bouwde hiervoor een vlot van balsahout naar een Inca-model. Na 101 dagen kwamen Heyerdahl en zijn reisgenoten aan op het atol Raroia, ten zuiden van de Markiezeneilanden. Ze legden 6880 km af. Hoe heette deze boot van Thor Heyerdahl?

Moeilijkheid

Vraag

Op 1 mei 2011 voerden de VS een militaire missie uit waarbij men Osama Bin Laden uitschakelde in zijn schuilplaats in Pakistan. De codenaam van deze missie was de naam van een Noord-Amerikaanse indianenleider, behorende tot de stam van de Apaches uit de 19e eeuw. Wat was de naam van deze militaire missie?

Moeilijkheid

Vraag

Wat is de naam van de oudste menselijke mummie die in Europa is gevonden?

Moeilijkheid

Vraag

Adolf Hilter was een hondenliefhebber. Deze Duitse herder kreeg hij in 1941 cadeau van Martin Bormann. Wat was de naam van deze Duitse herder?

Moeilijkheid

Vraag

De moord op president John F. Kennedy, de 35e president van de Verenigde Staten, vond op 22 november 1963 plaats in Dallas, Texas om half 1 ’s middags, lokale tijd. Maar wie legde de moord op John F. Kennedy vast op film?

Moeilijkheid

Vraag

In films, sprookjes en verhaaltjes zie je vaak dat piraten een ooglapje dragen. Dit deden ze vroeger ook. Waarom droegen piraten nog wel eens een ooglapje?

Klik hier om het antwoord te bekijken

Omdat ze dan met het bedekte oog beter in het donker konden kijken

Moeilijkheid

Vraag

De Broederskus is één van de bekendste graffiti kunstwerken op de Berlijnse Muur, gemaakt door Dmitri Vrubel. Maar in welk jaar werd de Muur neergehaald?

Moeilijkheid

Vraag

In 1967 woedde een oorlog uit tussen Israël en al zijn buurlanden. De Arabische wereld raakte in oorlogsstemming. Hoe heet deze oorlog?

Moeilijkheid

Vraag

In 1957 werd het eerste zoogdier naar de ruimte gestuurd. Het ging hier om een hond die meereisde met de Spoetnik 2. Een Russisch ruimtevoertuig. Hoe heette deze hond?

Moeilijkheid

Vraag

Tijdens de Apollo-13 vlucht sprak iemand de legendarische woorden: ‘Houston, we have a problem’ uit. Wie was dit?

Moeilijkheid

Vraag

Jack the Rippers is misschien wel de bekendste seriemoordenaar ter wereld, al werd zijn ware identiteit nooit achterhaald. Bij Jack the Ripper was duidelijk een slachtoffers-profiel te zien. Wat was de link tussen de diverse slachtoffers van Jack the Ripper?

Klik hier om het antwoord te bekijken

Het waren allen prostituees

Moeilijkheid

Vraag

Het paard van Troje is één van de bekendste verhalen uit de Griekse mythologie. Het vertelt hoe belegerende Grieken erin slaagden om Troje binnen te dringen door zich te verstoppen in een reusachtig houten paard. Wanneer zou de Trojaanse oorlog hebben plaatsgevonden?

Klik hier om het antwoord te bekijken

In de twaalfde of dertiende eeuw v. Chr.

Moeilijkheid

Vraag

Diverse prestaties van deze man zorgen ervoor dat hij nog steeds als legende wordt beschouwd. Veel van zijn acts worden nog steeds in één of andere vorm door goochelaars en illusionisten uitgevoerd. Hoe heet deze man?

Moeilijkheid

Vraag

Op 6 april 1652 vestigde Jan van Riebeeck een verversingspost op Kaap de Goede Hoop voor de VOC. Maar in welk land ligt Kaap de Goede Hoop?

Moeilijkheid

Voor het laatst bijgewerkt op: 19 mei 2020