Gratis Kunst & Cultuur vragen

Hieronder staat een hele lijst met gratis vragen over Kunst & Cultuur die je kan gebruiken voor je eigen PubQuiz. In de toekomst zal deze lijst met vragen aangevuld worden. Veel plezier met het maken van je eigen PubQuiz!

Vraag

In 2006 overleed deze Nederlandse schilder en beeldhouder. Hij was een vertegenwoordiger van de moderne kunst uit de tweede helft van de twintigste eeuw en werd tot de expressionisten gerekend. Hoe heet deze man die doorbrak met zijn lidmaatschap van de Cobra-groep?

Moeilijkheid

Vraag

België; het land van de lekkere biertjes, de goede chocolade en de Vlaamse frieten. Maar weten jullie ook wat de officiële talen zijn van België?

Klik hier om het antwoord te bekijken

Nederlands, Frans, Duits

Moeilijkheid

Vraag

Dit gedicht is opgesteld volgens de AA BB A rijmvorm. Het laatste woord van de 1e en 2e zin rijmen, het laatste woord van de 3e en 4e ook. Het einde van de 5e zin rijmt dan terug op het einde van de 1e en 2e zin. Ze hebben vaak een humoristische of dubbelzinnige inhoud. Naar welke dichtvorm ben ik op zoek?

Moeilijkheid

Vraag

Het Gemeentemuseum in Den Haag organiseerde een expo over het leven en werk van Piet Mondriaan, één van de protagonisten van De Stijl. Het museum bezit ook het laatste schilderij van Mondriaan. De kunstenaar begon het werk in 1942 in New York en liet het bij zijn dood in 1944 onafgewerkt achter. Wat is de titel van dit schilderij?

Moeilijkheid

Vraag

Het Rode plein in Rusland is circa 330 meter lang en 75 meter breed. Maar in welke stad kan je het Rode Plein vinden?

Moeilijkheid

Vraag

Hij is een straatkunstenaar in quarantaine. Onlangs heeft hij zijn badkamer beschilderd met allemaal muizen, omdat hij nu niet naar buiten kan. Zijn vrouw was er niet echt blij mee. Wat is de naam van deze Britse straatkunstenaar?

Moeilijkheid

Vraag

Soms hoef je niet ver te reizen om jezelf onder te dompelen in compleet onbekende culturele gebruiken. Waar buitenlanders soms hun vraagtekens zetten bij het Nederlandse Sinterklaasfeest, is het voor ‘vastewallers’ één groot mysterie wat de Waddeneilanders uitspoken rond 5 december. Welk feest wordt er rond 5 december gevierd?

Moeilijkheid

Vraag

Op het eiland Borneo in zuidoost-Azië, kent men wel een heel bijzondere traditie. Weet jij welke bijzondere traditie de eilanders van Borneo hebben?

Klik hier om het antwoord te bekijken

Pasgetrouwde stellen mogen de badkamer 3 dagen en 3 nachten niet gebruiken

Moeilijkheid

Vraag

Het Atomium is een monument in het Heizelpark in Brussel. Uit hoeveel bollen bestaat het Atomium?

Moeilijkheid

Vraag

De serie La Casa de Papel en het schilderij ‘De volharding der Herinnering’ zijn met elkaar verbonden. In de serie dragen ze namelijk maskers van de kunstenaar die dit kunstwerk heeft gemaakt. Wat is zijn naam?

Moeilijkheid

Vraag

Hij was een architect, een uitvinder, een ingenieur, een filosoof, een natuurkundige, een scheikundige, een anatomist, een beeldhouwer, een schrijver en een schilder. Over wie heb ik het?

Moeilijkheid

Vraag

Halloween wordt in Nederland steeds meer gevierd en is aan komen waaien vanuit Noord-Amerika. Waarom wordt Halloween op 31 oktober gevierd?

Klik hier om het antwoord te bekijken

31 oktober was oudejaarsdag op de Keltische kalender

Moeilijkheid

Vraag

We blijven nog even bij de feesten. Tijdens Carnaval krijgen steden en dorpen een andere naam. Tot welke stad wordt Zwolle omgedoopt tijdens Carnaval?

Moeilijkheid

Vraag

Het Chinese nieuwe jaar wordt bijna altijd eind januari / begin februari gevierd. Elk jaar staat er een ander dier centraal voor dat jaar. Welk dier staat dit jaar centraal (2020)?

Moeilijkheid

Vraag

Hij werd wereldwijd bekend door zijn geschilderde optische illusies, hij is tot de dag van vandaag nog altijd één van de voornaamste schilders uit Zuid-Amerika. Deze stijl betekent dat hij met de elementen die er te zien zijn in de voorstellingen een compleet nieuwe afbeelding in elkaar zet. De elementen gebruikt hij als het ware als bouwstenen voor een nieuwe afbeelding. Wat is de naam van deze kunstenaar?

Moeilijkheid

Voor het laatst bijgewerkt op: 19 mei 2020