Gratis Muziek vragen

Hieronder staat een hele lijst met gratis vragen over Muziek die je kan gebruiken voor je eigen PubQuiz. In de toekomst zal deze lijst met vragen aangevuld worden. Veel plezier met het maken van je eigen PubQuiz!

Vraag

Wie zingt het liedje ‘een vrijgezel’?

Moeilijkheid

Vraag

Wie was de oudste Beatle?

Moeilijkheid

Vraag

Uit welk lied van Abel komt de zin: ‘Wil je dansen met illusies’?

Moeilijkheid

Vraag

Hoe vaak heeft Nederland het Eurovisiesongfestival gewonnen?

Moeilijkheid

Vraag

Uit welk lied van StukTV komt de zin: ‘Bemoei je niet met mij, laat me mezelf zijn’

Moeilijkheid

Vraag

De Zweedse artiest, DJ en producer Avicii is op 28-jarige leeftijd overleden op 20 april in 2018. Hij kampte al voor lange tijd met gezondheidsproblemen. Wat was zijn echte naam?

Moeilijkheid

Vraag

Uit welk nummer komt de bekende ‘Mama Appelsap’ kreet: ‘Ik zat alleen in een vuile kameel’?

Klik hier om het antwoord te bekijken

Men at Work – Down Under

Moeilijkheid

Vraag

Michael Jackson. Ook wel bekend als ‘The King of Pop’ is in 2009 overleden. In dat jaar zou hij eigenlijk nog een concert geven. Hoe zou dat concert gaan heten?

Moeilijkheid

Vraag

Live Aid was een 16 uur durend internationaal benefietconcert op 13 juli 1985. De opbrengst was voor Ethiopië, waar hongersnood heerste. Wie trad er niet op tijdens Live Aid?

Moeilijkheid

Vraag

Begin augustus wordt in Budapest jaarlijks een muziekfestival georganiseerd. Het is een zevendaagse evenement waarbij zowel grote namen als onbekendere muzikanten optreden. Hoe heet dit festival?

Moeilijkheid

Vraag

Hun fans worden gek bij ieder concert, wat veel weg heeft van Beatlemania. In 2019 won deze groep twee Billboard Awards, waaronder die voor beste groep. Wat is de bekendste en grootste groep van het genre K-Pop?

Moeilijkheid

Vraag

Uit welk bekend Nederland lied komt de volgende tekst?

Ik reik een meisje mijn koperen hand
Dan komen er twee Moren
met hun slepen in de hand
Dan blaast er de fanfare
ter ere van de schaar
Die trouwt met de vingerhoed
ze houden van elkaar

Klik hier om het antwoord te bekijken

Boudewijn de Groot – Het land van Maas en Waal

Moeilijkheid

Vraag

Het Woodstockfestival was een hoogtepunt van de tegencultuur van de jaren zestig en van het hippietijdperk. Wanneer vond de eerste editie van Woodstock plaats?

Moeilijkheid

Vraag

Dit is een Nederlandse zanggroep uit Volendam, met name gericht op het leven op zee. De groep werd gesticht in 2013 met hulp van het platenlabel van Jan Smit. Hoe heet deze Nederlandse zanggroep?

Moeilijkheid

Vraag

Deze term wordt ook wel gebruikt om een eenheid van 8-bits computergeheugen aan te duiden. Welke naam bestaat er voor een muziekensemble van 8 muziekinstrumenten of zangstemmen of een daarvoor geschreven compositie?

Moeilijkheid

Vraag

Dat het nummer ‘Hallelujah’ vaak gecovered is weten we wel. Maar wie heet het origineel gezongen?

Moeilijkheid

Vraag

Hij werd geboren in Hoboken, New Jersey en hij besloot zanger te worden nadat hij Bing Crosby op de radio hoorde. Hij begon in kleine clubs in New Jersey en kwam op die manier onder de aandacht van trompettist en bandleider Harry James. Zijn hele carrière werd hij ervan beschuldigd contacten in het maffia- en criminele milieu te hebben. Over wie heb ik het?

Moeilijkheid

Vraag

‘The Good, The bad and The Ugly’ is een klassieker onder de spaghettiwesterns. Clint Eastwood was één van de koelbloedige hoofdrolspelers die het wilde westen onveilig maakte. Maar wie componeerde de muziek voor deze film?

Moeilijkheid

Vraag

Wat is de naam van de drummer en (mede)oprichter van Metallica?

Moeilijkheid

Voor het laatst bijgewerkt op: 19 mei 2020