Gratis Nostalgie vragen

Hieronder staat een hele lijst met vragen over Nostalgie die je kan gebruiken voor je eigen PubQuiz. In de toekomst zal deze lijst met vragen aangevuld worden. Veel plezier met het maken van je eigen PubQuiz!

Vraag

Op welke zender werden tegenfiguren zoals ‘Dexter’s Lab.’ en ‘The Power Puff Girls’ uitgezonden?

Moeilijkheid

Vraag

In 1973 slaagde uitvinder Martin Cooper van Motorola erin om de allereerste mobiel te produceren. Het toestel woog meer dan een kilo en paste niet in je broekzak. Op het zwart-wit scherm kon je landkaarten bekijken en de krant lezen. De batterij hield het één uur vol zonder netstroom en moest daarna 10 uur opladen. 10 jaar later kwam de eerste mobiele telefoon voor consumenten op de markt. Weet jij nog welk model dit is?

Moeilijkheid

Vraag

De Sims. Het spel wordt nog steeds veel gespeeld anno 2020. Als je de Sims hebt gespeeld, heb je vast ook wel eens gebruik gemaakt van zogenaamde ‘cheat codes’. Weet jij de ‘cheat code’ nog om extra geld te krijgen in de Sims 1?

Moeilijkheid

Vraag

Het fotorolletje is een lichtdichte cassette met daarin een spoeltje met een strip waarop lichtgevoelig materiaal is aangebracht. Deze cassette wordt in een analoge fotocamera geplaatst. Bij het maken van een foto ontstaat er een belichting en verandert de chemische samenstelling van het filmpje en kan het ontwikkeld worden. De ontstane negatieven kunnen afgedrukt worden op speciaal fotopapier. Maar wie heeft het fotorolletje zoals we het nu kennen uitgevonden?

Moeilijkheid

Vraag

Op 3 december 1994 kwam de eerste PlayStation op de markt. Op deze spelcomputer werden massaal spellen gespeeld zoals Crash Bandicoot, Street Fighter en Rayman. Weten jullie ook nog hoe het paarse draakje heet die ook veel gespeeld werd op de eerste PlayStation?

Moeilijkheid

Vraag

De emoji’s die we nu kennen hebben door de jaren heen al een flinke transformatie ondergaan. De smiley was de eerste emoticon, bedacht door professor Scott Fahlman. In welk jaar heeft hij deze bedacht?

Moeilijkheid

Vraag

Commerciële televisie werd geboren in 1989. Maar wat waren de eerste commerciële tv-zenders?

Moeilijkheid

Vraag

Onze klok wordt twee keer per jaar verzet. In maart gaat de zomertijd in en in oktober gaat de wintertijd in. Echter was dit niet altijd zo. In welk jaar werd voor het eerst de zomertijd ingevoerd in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk?

Moeilijkheid

Vraag

Iedereen kent ze nog wel. Flippo’s. De ronde plastic schijfjes die je in een chips zak kon vinden. Ook was er een getal onlosmakelijk verbonden met de Flippo. Welk getal was dit?

Moeilijkheid

Vraag

Dit is een soort speelgoed waarbij kleine kunststof mozaïeksteentjes op een kunststof grondplaat geklemd worden. Hiermee kunnen ware kunstwerken worden gemaakt. Hoe heet dit speelgoed van vroeger?

Moeilijkheid

Vraag

Welk tijdschrift van vroeger had de volgende rubrieken: Praatjes & Plaatjes, Tadaaa, Bizz en Zusje van?

Moeilijkheid

Vraag

In welk televisieprogramma was Bulletje te zien?

Moeilijkheid

Vraag

Wanneer de dierenwinkel gesloten is, beleven twee muizen een schildpad en een papegaai allerlei avonturen. In welk televisieprogramma waren deze dieren te zien?

Moeilijkheid

Voor het laatst bijgewerkt op: 19 mei 2020