Gratis Sport vragen

Hieronder staat een hele lijst met vragen over Sport die je kan gebruiken voor je eigen PubQuiz. In de toekomst zal deze lijst met vragen aangevuld worden. Veel plezier met het maken van je eigen PubQuiz!

Vraag

Het wordt gezien als de belangrijkste autorace van het jaar in de Verenigde Staten. Het getal in de naam van de race duidt op het aantal mijl dat wordt afgelegd. De race wordt elk jaar gereden op de zondag voor Memorial Day. Wat is de naam van deze bekende autorace in de Verenigde Staten?

Moeilijkheid

Vraag

Dit is een sport waarbij de sporter op de buik liggend met het hoofd vooruit op een slee naar beneden glijdt. Deze wordt meestal op een bobsleebaan uitgeoefend. Sinds 2002 is dit weer een Olympische Sport. Naar welke sport ben ik op zoek?

Moeilijkheid

Vraag

Dit is een relatief nieuwe sport die het beste van voetbal, volleybal en turnen combineert op een opblaasbaar speelveld met trampolines. Hoe heet deze relatief nieuwe sport?

Moeilijkheid

Vraag

Elke sport kent zijn eigen termen. Welke sport hoort bij de volgende termen: ‘Annie’s Room’, ‘Baby Ton’, ‘Barrel’, en ‘Upstairs’?

Moeilijkheid

Vraag

Wat is de naam van het voetbalstadion in Londen van de plaatselijke voetbalclub ‘Chelsea F.C.’?

Moeilijkheid

Vraag

Op 2 mei 2016 werd Leichester kampioen in de Engelse voetbalcompetitie. Daardoor moest voetballegende Gary Liniker zijn belofte nakomen en zijn voetbalprogramma presenteren in zijn ondergoed. Wat is de naam van zijn TV show?

Moeilijkheid

Vraag

De ronde van Frankrijk. Bij sommigen beter bekend als ‘le Tour de France’. Welke Nederlander heeft als laatste ‘le Tour de France’ gewonnen?

Moeilijkheid

Vraag

Mike Tyson beet in 1997 een stuk oor af na het tweede gevecht. Hij is een Amerikaanse bokser die viermaal de wereldtitel heeft gewonnen als zwaargewicht. Van wie is het oor dat Mike Tyson afbeet in 1997?

Moeilijkheid

Vraag

Hoe wordt bij tennis een winnende opslag genoemd waarbij de tegenstander de bal niet raakt?

Moeilijkheid

Vraag

In welk land is voetbal ontstaan zoal we het nu kennen?

Moeilijkheid

Vraag

Waar vonden de Olympische Zomerspelen in 2004 plaats?

Moeilijkheid

Vraag

Wie won in 1982 de WK-finale voetbal in Spanje?

Moeilijkheid

Vraag

Hoe heet het hulpmiddel om bij golf makkelijker een golfbal af te slaan?

Moeilijkheid

Vraag

Op hoeveel meter ligt de penaltystip van het doel?

Moeilijkheid

Vraag

Bij welke sport speelt men om de ‘Stanley Cup’?

Moeilijkheid

Vraag

Op welk getal start men in Darts om zo snel mogelijk tot de 0 te komen?

Moeilijkheid

Vraag

Welk rugnummer werd onlosmakelijk verbonden met Johan Cruijff?

Moeilijkheid

Vraag

Ik ben op zoek naar de term voor het herstel van het lichaam na een trainingsimpuls tot boven het oorspronkelijk niveau. Een voorbeeld is krachttraining, waarbij spieren op microniveau worden beschadigd. In beide gevallen zal het lichaam in de herstelfase de voorraden aanvullen en de schade herstellen, waarbij volledig herstel het nieuwe niveau boven het oorspronkelijke niveau lift. Het gebeurt vaak dat wielrenners tot bijna een week pauzeren na een intensieve training. Hoe heet deze herstelperiode?

Moeilijkheid

Vraag

Voor deelnemers van het zeslandentoernooi rugby telt enkel de eindwinst. Voor Italië, dat dit toernooi nog nooit kon winnen, gaat het er echter om niet alle wedstrijden te verliezen. Een land dat daarin slaagt krijgt immers een speciale, symbolische trofee. Niet alleen in het rugby maar ook in andere sporten wordt deze Engelstalige bijnaam gegeven aan de ploeg die het laatste eindigt. Welke term is dit?

Moeilijkheid

Vraag

Ik ben op zoek naar een Amerikaanse tennislegende die in zijn twintigjarige carrière tussen 1970 en 1992 8 Grand-slams won en maar liefst 268 weken de nummer 1 was op de wereldranglijst. Over welke tennisser heb ik het?

Moeilijkheid

Vraag

Hoe heet de term bij bowlen als je 3 strikes achter elkaar gooit?

Moeilijkheid

Vraag

Usain Bolt loopt op de WK atletiek in Berlijn van 2009 een onvoorstelbaar wereldrecord op de 100 meter. Wat was zijn tijd?

Moeilijkheid

Vraag

Hij is voormalig Nederlands voetbalkeeper en huidig keeperstrainer. Hij ook keeperstrainer van Oranje geweest onder bondscoach van Marwijk. In 1997 vertrok hij naar FC Barcelona, waar Louis van Gaal trainer was geworden. Wat is de naam van deze voormalig voetbalkeeper en huidig keeperstrainer?

Moeilijkheid

Vraag

70-68 in de laatste set bij tennis. Dat is een behoorlijke score en is tevens de langste partij ooit in de geschiedenis van het tennis. De wedstrijd werd gespeeld over 3 dagen op 22, 23 en 24 juni. Maar hoe lang duurde deze wedstrijd?

Moeilijkheid

Vraag

Het komt bij professionele golfers maar weinig voor. Maar als je iemand deze kreet hort schreeuwen, kan je maar beter gaan bukken. Het woord dat geschreeuwd wordt, waarschuwt er namelijk voor dat een bal naar het publiek geslagen wordt. Welk woord wordt er dan geroepen?

Moeilijkheid

Vraag

In april 2017 werd de spelersbus van een Duitse voetbalploeg getroffen door 3 explosieven op weg naar hun kwartfinale in de Champions League tegen A.S. Monaco. De wedstrijd werd hierdoor één dag uitgesteld. Over welke Duitse voetbalploeg heb ik het hier?

Moeilijkheid

Vraag

Op 21 augustus 2010 vertrok een toen nog 14-jarig meisje met haar zeilboot voor een solovaart rond de wereld. Wat is haar naam?

Moeilijkheid

Voor het laatst bijgewerkt op: 19 mei 2020