Gratis Waar ben ik? vragen

Hieronder staat een hele lijst met gratis vragen over ‘Waar ben ik?’ die je kan gebruiken voor je eigen PubQuiz. In de toekomst zal deze lijst met vragen aangevuld worden. Veel plezier met het maken van je eigen PubQuiz!

Vraag

We beginnen met een makkelijke vraag. Deze stad is gesticht in 1905 en werd in 1911 officieel een stad. Deze stad is vooral bekend vanwege de extravagante hotels en casino’s. De stad is al vanaf grote afstand herkenbaar vanuit de omliggende woestijn. Met de bijbehorende voorsteden zoals Henderson en Boulder City behoort deze stad tot de snelst groeiende steden in de Verenigde Staten. In welke stad ben ik?

Moeilijkheid

Vraag

Dit is een Indonesisch eiland dat tevens een Indonesische provincie is ten oosten van Java en ten westen van Lombok. De hoofdstad is Denpasar. Tot 1958 was de hoofdstad Singaraja. Op welk eiland ben ik?

Moeilijkheid

Vraag

Laten we het even wat dichter in de buurt opzoeken. Deze stad is gelegen aan de Maas, ongeveer 30 kilometer stroomopwaarts van Maastricht. De bijnaam van de stad is La Cité Ardente. In welke Belgische stad ben ik?

Moeilijkheid

Vraag

Dit is een klein stadje en is tevens de noordelijkste stad van het Europese vasteland. Op haar grondgebied bevindt zich de Noordkaap die foutief het noordelijkste punt van Europa wordt genoemd. In welke stad ben ik nu te vinden?

Moeilijkheid

Vraag

Deze stad met een inwoneraantal van ongeveer 21,5 miljoen mensen is één van de grootste steden van de hele wereld. Deze stad wordt vooral gezien als het belangrijkste centrum voor bewijs, onderwijs en cultuur. Deze stad is samen met Luoyang, Nanjing en Xi’an één van de vier historische hoofdsteden van China. In welke stad ben ik?

Moeilijkheid

Vraag

Terug naar eigen land. Dit oude vissersdorpje aan de toenmalige Zuiderzee groeide tijdens de Middeleeuwen uit tot een Hanzestad. In de 14e eeuw werd de stad versterkt met vestigingswerken, zoals een gracht en verdedigingstorens, die grotendeels bewaard zijn gebleven en nu een beschermd stadsgezicht zijn. De stad is in een volledig recht stratenplan gebouwd met karakteristieke stoepen met patronen van witte en zwarte keitjes. In welke Nederlandse stad kan je me vinden?

Moeilijkheid

Vraag

Momenteel sta ik op de hoogste berg van Tanzania. Weet jij op welke berg ik sta?

Moeilijkheid

Vraag

Momenteel sta ik in het museum. Ik heb de Venus van Milo, Het vlot van de Medusa en de Vrijheid leidt het Volk al bewonderd. In welk museum sta ik op het moment?

Moeilijkheid

Voor het laatst bijgewerkt op: 19 mei 2020