Je eigen PubQuiz maken

Je eigen PubQuiz maken

Een eigen pubquiz maken, dat kan toch helemaal niet zo lastig zijn? Vorige week in de kroeg heb je je collega beloofd om aankomend weekend bij jou thuis een pubquiz te organiseren. Maar hoe moet je dit nou eigenlijk doen? Er zijn toch een aantal dingen waar je op moet letten.

 • Kloppen de antwoorden wel?
 • Is het toegankelijk voor alle leeftijden?
 • Hoe zit het met de kennis van de deelnemers?
 • Hoe maak je het leuk?

Zelf een pubquiz maken

Er zijn honderden soorten vragen die je zou kunnen stellen. Wij raden aan om een aantal categorieën op te stellen, hierdoor voorkom je dat je steeds dezelfde soort vragen blijft stellen. Op onze website stel je gemakkelijk en snel jouw eigen pubquiz samen. Jij kiest over welke onderwerpen jouw 10 rondes zullen gaan en wij stellen voor jou de juiste vragen samen. Hiermee ben je verzekerd van een gevarieerde quiz en ben je er dus van verzekerd dat iedereen wel een aantal vragen kan beantwoorden.

Jouw eigen pubquiz maken

Een populair onderwerp met een pubquiz is toch altijd muziek. Door nummers af te spelen en hier vragen over te stellen kan er veel gevarieerd worden binnen één onderwerp. Hieronder volgen een tiental voorbeelden van vragen die gesteld zouden kunnen worden bij de categorie muziek.

 1. Vraag naar de inhoud van de muziektrack.
 2. Toon videoclips zonder geluid en vraag naar de titel van het nummer.
 3. Speel verschillende liedjes, en de eerste letters van alle titels vormen samen een woord.
 4. Gebruik een cryptogram dat de naam van de band vertegenwoordigt.
 5. Schrijf Engelse teksten in het Nederlands en vraag naar de titel van het nummer.
 6. Laat een tolk voor doven en slechthorenden zien en vraag welk lied er wordt gespeeld.
 7. Laat een onbekende Franse cover van een bekend Nederlands nummer zien en vraag naar de titel.
 8. Laat een mooie imitatie van een beroemd lied zien en vraag naar de originele tekst van een bepaalde zin.
 9. Een orkest speelt een beroemd lied, wat is de titel?
 10. Gebruik alleen de gitaarsolo-soundclip, van welk nummer komt deze?

Toch een kant-en-klare pubquiz spelen?

Wil je lekker zonder poespas aan de slag? Dan kun je het beste onze kant-en-klare pubquiz kopen! Deze pubquiz bestaat uit 10 rondes met in elke ronde 10 vragen. Genoeg voor een avondje vertier dus! Nadat je hebt afgerekend krijg je een downloadbare map toegestuurd met daarin een powerpoint presentie, handleiding, antwoorden, antwoordformulieren, scorebord en jokers. Jij hoeft slechts enkele zaken af te drukken en dan kun je meteen aan de slag. Veel plezier!

Vragen die je kan gebruiken voor je eigen PubQuiz

Hieronder kan je op de knoppen klikken en dan krijg je een hele lijst met vragen te zien over dat onderwerp. Deze vragen kan je gratis gebruiken. Naast de vragen kan je aan de hand van sterren ook zien wat de moeilijkheid is per vraag. Je hebt keuze uit meer dan 200 vragen!

Al deze vragen heb ik gebruikt bij de Online PubQuizzen. Aan de hand hiervan heb ik ook de moeilijkheid kunnen bepalen. Was een vraag vaak foutief ingevuld, dan zal dit aangeduid worden met meer sterren. Oftewel, de vraag is dan moeilijker.

Algemene kennis vragen Back 2 school vragen Eten & drinken vragen Films & series vragen geschiedenis vragen kunst & cultuur vragen muziek vragen nederland vragen Nostalgie vragen sport vragen Waar ben ik? vragen Wetenschap & natuur vragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.