Pubquiz in Rotterdam

Pubquiz in Rotterdam

De pubquiz is de aflopen jaren een bekende activiteit geworden in verschillende grote steden in Nederland. Doe je mee aan een pubquiz, dan heb je ongetwijfeld een gezellige avond in je lokale kroeg of café. De bedoeling is dat je met een groep vrienden bij elkaar komt om zo urenlang leuke vragen te beantwoorden in diverse categorieën. Een tip: teamwork makes the dream work. Werken jij en je team goed samen, dan maak je een goede kans om de quiz te winnen.

Hoe werkt een pubquiz nou eigenlijk?

Een pubquiz is ideaal voor de dagen dat het minder druk is in de pub. De afgelopen jaren zijn er in Nederland verschillende pubquizen georganiseerd. Een pubquiz bestaat uit meerdere rondes. In iedere ronde worden er verschillende pubquiz vragen gesteld. Elke ronde heeft een andere hoofdcategorie, bijvoorbeeld film en theater, sport of algemene kennis. Je strijdt in teams tegen elkaar om zoveel mogelijk vragen juist te beantwoorden. Uiteraard is de quizmaster de leider. Hij of zij zorgt ervoor dat de quiz goed verloopt.

Een pubquiz vanuit thuis

Je kunt er ook voor kiezen om een pubquiz vanuit het comfort van je eigen woning te organiseren.  Ook thuis in Rotterdam kun je een pubquiz organiseren! Het voordeel is natuurlijk dat je nergens naartoe hoeft te gaan. Je kunt een pubquiz ook op andere locaties houden. Wat dacht je bijvoorbeeld van je sportverenging of gewoon in het kantoor waar je werkt.Ook

Zelf een pubquiz regelen

Een pubquiz organiseren vanuit thuis is bij lange na niet zo moeilijk als dat het klinkt. Wij sturen je namelijk een downloadbare map toe waarin alle benodigdheden te vinden zijn. Je moet wel nog even wat lekkers bij de winkel halen voor alle deelnemers. Zodra jouw gasten zijn gearriveerd ben je klaar om te beginnen. Aangezien de pubquiz in jouw woning wordt gehouden ben jij de host. Je krijgt een handleiding, voor elke ronde een PowerPoint presentatie, antwoordformulieren, antwoorden, jokers en een Excel sheet dat als scoreboard alle scores bijhoudt. Je hoeft zelf nog niet eens te rekenen! Wil je nog een stapje verder gaan? Dan kun je er ook voor kiezen om een eigen pubquiz te maken. Zo kun je zelf kiezen welke onderwerpen er aan bod komen.

Organisatoren pubquiz Rotterdam

In Rotterdam werd de pubquiz op veel verschillende locaties georganiseerd. Een grote organisator was bijvoorbeeld Weena Rotterdam. Bij café Verhip en Rotown werd de afgelopen jaren vrijwel wekelijks een pubquiz georganiseerd. Waar jij ook deelneemt aan een pubquiz, wij wensen jou veel plezier!