Beer pong drankspel

De leukste drankspellen

Drankspellen vormen al decennialang een populaire bezigheid op feestjes, borrels, en bijeenkomsten. Ze brengen mensen samen, zorgen voor hilarische momenten en maken de avond vaak onvergetelijk. Vaak zijn er geen of minimale benodigdheden nodig, zoals een pakje kaarten, plastic bekers of dobbelstenen. In deze blog verkennen we een paar van de leukste drankspellen die jouw volgende feestje gegarandeerd onvergetelijk zullen maken.

Bierpong

Bierpong is misschien wel het meest bekende drankspel. Het concept is simpel, maar de uitvoering kan hilarisch en uitdagend zijn. Je hebt een lange tafel nodig, twee teams, een aantal pingpongballetjes en natuurlijk, gevulde bekers met alcoholische drank. Je kan zelf de intensiteit van het spel bepalen door te kiezen met welke soort drank je speelt. Bier, wijn of Bacardi, jij bepaalt. Het doel? Gooi de bal in de bekers van het andere team. Raak je, dan moet de tegenstander drinken. Dit spel biedt een perfecte mix van competitie, vaardigheid en natuurlijk, drank. Het is ideaal voor diegenen die houden van een beetje sportiviteit in hun spel.

Bussen

Bussen is een intens kaartspel dat bekend staat om zijn eenvoudige regels maar onvoorspelbare uitkomsten. Het spel begint met een ronde waarin spelers moeten raden of de volgende kaart hoger of lager is dan de huidige. Juist gokken betekent veiligheid, terwijl een fout gokken leidt tot drinken. In elke ronde is een bepaalde gokfactor aanwezig. Naarmate het spel vordert, worden de uitdagingen groter en zal het aantal slokken toenemen. Uiteindelijk belanden de verliezers in de ‘bus’, een finale ronde waarin ze moeten ontsnappen door correct te raden in een reeks van steeds moeilijker wordende keuzes. Bussen is perfect voor diegenen die houden van een gezelschapsspel met spanning, waar geluk en bluf centraal staan.

Kingsen

Kingsen, ook bekend als King’s Cup, is een kaartspel waarbij elke kaart een bepaalde regel of opdracht met zich meebrengt. Van “waterval”, waarbij iedereen moet blijven drinken tot de persoon rechts van hen stopt, tot “categorieën” waarbij spelers om de beurt voorbeelden van een categorie moeten noemen. Dit spel zorgt voor veel interactie en lachen, aangezien de regels steeds ingewikkelder worden naarmate het spel vordert. Het is het perfecte spel voor diegenen die van een beetje chaos houden in hun avond.

Mexen

Mexen is een minder bekend, maar uiterst vermakelijk dobbelspel. Het vereist twee dobbelstenen, een beetje bluf en veel geluk. Spelers gooien om de beurt de dobbelstenen en moeten een hogere combinatie claimen dan de vorige speler. Bluf je goed, dan kun je je tegenstanders gemakkelijk misleiden. Word je echter betrapt, dan moet je drinken. Mexen is snel, eenvoudig te leren en brengt gegarandeerd spanning en plezier.

Flip Cup

Flip Cup is een teamspel dat zowel behendigheid als snel drinken vereist. Spelers staan aan weerszijden van een tafel met voor iedereen een beker bier. Het spel begint aan het ene einde van de tafel. De eerste speler drinkt zijn bier, zet de lege beker op de rand van de tafel en probeert deze dan met een tik van de vingers om te flippen. Zodra de beker op zijn kop landt, mag de volgende speler beginnen. Het eerste team dat alle bekers heeft omgedraaid, wint. Dit spel staat garant voor spanning en enthousiasme, aangezien teams strijden om als eerste te finishen.

Jenga

Bij het Jenga drinkspel krijgt elk blokje een specifieke opdracht of regel. Spelers trekken om de beurt een blokje uit de toren en voeren de actie uit die erop staat geschreven. Dit kan variëren van het drinken van een slokje tot het uitvoeren van een opdracht of het bedenken van een nieuwe regel. Het spel combineert het klassieke bouwplezier van Jenga met de onvoorspelbare wendingen van drankspellen. Wanneer de toren valt, moet de verantwoordelijke speler een consequentie ondergaan, vaak in de vorm van een drankje. Dit spel is perfect voor wie houdt van een strategische uitdaging met een ludieke inslag.

Drankspellen zijn een fantastische manier om een feestje levendig, interactief en gedenkwaardig te maken. Of je nu kiest voor de klassieke bierpong, het chaotische kingsen of het strategische mexen; deze spellen zullen zorgen voor vermaak. Belangrijk is natuurlijk om altijd verantwoord te drinken en ervoor te zorgen dat iedereen een veilige en plezierige tijd heeft. Met deze spellen is je volgende feestje gegarandeerd een succes.