kerst spelletjes volwassenen

6 leukste kerst spelletjes voor volwassenen

De kerstperiode is een tijd van gezellig samenzijn, gezelligheid en natuurlijk spelletjes spelen. Kerst spelletjes voor volwassenen zijn tegenwoordig helemaal niet meer lastig te vinden. Of het nu bord- of fysieke spelletjes zijn. Hieronder vind je 6 van de leukste kerstspelletjes voor volwassenen.

Fysieke kerst spelletjes voor volwassenen

 

Kijk je favoriete kerstfilm met het spel Kerstmuts kijken

Een leuk spel wat je met vrienden of familie kunt spelen met Kerst is Kerstmuts kijken. Het is een hilarisch drankspel dat perfect is voor volwassenen die wel van een drankje houden en liever een film kijken na het kerstdiner. Het enige wat je bij dit spel hoeft voor te bereiden is een kerstmuts op de hoek van je televisie. Het is de bedoeling dat elke keer dat iemand op het scherm de muts op heeft, er een slok gedronken wordt van je cocktail of mocktail.
Er kunnen ook extra regels verzonnen worden zoals dat de laatste die drinkt als straf zijn hele glas moet leegdrinken.

 

Geef je cadeautjes met het Kerst dobbelspel

Het kerst dobbelspel is een spannend ruilspel waarbij je gasten met kerst cadeaus kunnen winnen en verliezen door met dobbelstenen te gooien. Het is dynamisch, onvoorspelbaar en zorgt voor veel interactie tussen de spelers.
Dit spel past perfect bij de kerstgedachte omdat het draait om het geven en ontvangen van cadeautjes. Het is een leuke manier om iedereen bij elkaar te betrekken en te vermaken.

Het kerstdobbelspel is ideaal voor groepen van 4 tot 8 personen. Iedereen brengt één of meerdere ingepakte cadeaus en gaat in een grote kring zitten. De cadeaus worden bij elkaar in het midden van de kring gezet. De spelers gooien om de beurt twee dobbelstenen en voeren acties uit op basis van de worp, zoals een cadeau pakken, een cadeau ruilen of iemand een cadeau geven. Na een vooraf bepaalde tijd eindigt het spel en mag iedereen de cadeaus openmaken die ze hebben verzameld, maar is er iemand met geen cadeau. Dan kan het spel opnieuw gestart worden.

 

Los een moord op met Levend Cluedo

Een spel als dit mag je zeker niet weglaten op een lijst van kerstspelletjes voor volwassenen, omdat het een interactief detective spel is waarbij spelers in de huid kruipen van zowel de detective als de verdachten. Het doel is om door middel van aanwijzingen te achterhalen wie de moordenaar is, welk wapen is gebruikt en in welke kamer de moord is gepleegd.
Het spel vereist samenwerking tussen de spelers en een logische denkwijze. Het is een  fantastisch spel om een groep spelers samen te laten komen en nadenken.

Het spel is het beste te spelen met een groep van 6 tot 12 spelers. Elke speler krijgt een karakter toegewezen en het spel wordt geleid door een spelleider die de verhaallijn en aanwijzingen beheert. Spelers verkennen verschillende locaties in het huis, verzamelen aanwijzingen en verhoren elkaar om tot een oplossing te komen.kerst spelletjes volwassenen

 

Bord- en kaart kerst spelletjes voor volwassenen

Het muziekspel Hitster

Naast bovenstaande fysieke spellen zijn er ook een aantal leuke bordspellen die je kunt spelen met kerst. Het muziekspel Hitster is hier een van en is een van de kerstspelletjes voor volwassen die deels online is. Hitster is een muzikaal raadspel waarbij spelers fragmenten van liedjes moeten herkennen en raden. De fragmenten kunnen afgespeeld worden middels een QR code.

Muziek is een essentieel onderdeel van de kerstviering en Hitster is hier een ideale oplossing voor. Naast dat er leuke muziek op de achtergrond is, brengt het iedereen samen aangzien de gedeelde liefde voor muziek.

Hitster kan gespeeld worden met elke groepsgrootte. Spelers of teams nemen het tegen elkaar op om zo snel. Je moet het jaartal waarin het uitkwam raden om het kaartje te winnen en de naam van het nummer en de artiest voor bonussen die je later in het spel in kunt zetten.

 

Je vrienden beter leren kennen met Kuddegedrag

Bij dit spel krijgen spelers een vraag voorgelegd en moeten hier een antwoord op geven waarvan zij denken dat de rest van de groep het ook gaat zeggen. Op deze manier krijg je meer inzicht in hoe mensen zich gedragen binnen een groep.

Dit spel biedt een interessante kijk op de dynamiek in een groep en is een leuke manier om meer te leren over de voorkeuren en denkwijze van je vrienden en familie. Omdat het zowel zeer grappig als verhelderend, is, is het een perfect spel voor kerstavond.

Je kunt dit spel spelen met elke groepsgrootte. Na elke ronde worden de keuzes van de spelers onthuld en worden de punten toegekend op basis van hoeveel personen dezelfde optie hebben gekozen. Het spel kan eventueel aangepast worden met kerstgerelateerde vragen voor een kerstgevoel.

 

Rank je familie

Rank je familie is een spel waarbij de spelers hun familieleden of vrienden rangschikken op basis van grappige, ongebruikelijke of verrassende criteria. Allereerst zou je kunnen zeggen dat dit spel een ideaal gezinsspelletje is. Het is een leuk spel om elkaar beter te leren kennen en eventueel verborgen talenten of eigenschappen te onthullen. 

Het spel is ideaal voor kerst omdat het zorgt voor verbinding tussen de spelers. Het is licht van hart en zorgt gegarandeerd voor veel gelach.

Rankj je familie kun je spelen met zoveel personen als je wil. Een spelleider kiest een categorie, bijvoorbeeld wie droomt er het meest waarschijnlijk van een witte kerst, waarna spelers dan in het geheim rangschikken wie zij denken dat het beste bij de beschrijving past. Meer leuke spellen voor volwassenen vind je hier