zweeds pesten regels

Zweeds pesten; dit zijn de regels

Zweeds pesten, een kaartspel dat over de hele wereld wordt gespeeld. Het is vooral populair onder backpackers en daarbij staat het spel bekend als Shithead. Een kaartspel waarbij je gefocust moet blijven en waar je hoopt op gelukt. Gezellig om met 2 personen te spelen of met 5. Wie ga jij (Zweeds) pesten? Lees de blog verder om Zweeds pesten regels onder de knie te krijgen.

Zweeds pesten regels

Het doel van het spel is om als eerste al jouw kaarten kwijt te raken. Je kunt het spel met 2 tot 5 spelers spelen. Je hebt voor het spel alleen een stapel kaarten nodig inclusief de jokers! Hierdoor kun je het gemakkelijk overal spelen, ook als je op reis bent! Ben je nog op zoek naar reisspellen? Hier lees je de leukste reisspellen voor op vakantie. De regels van Zweeds pesten zijn makkelijk, als je weet wat je moet opgooien. Lees verder om erachter te komen hoe het spel werkt en wat de Zweeds pesten regels zijn.

Voorbereiding Zweeds pesten

Voordat je kunt beginnen met Zweeds Pesten is er voorbereiding nodig om het spel te laten starten. Hieronder lees je welke stappen je moet doorlopen om het spel goed te kunnen uitvoeren.

  1. Schud alle kaarten door elkaar en maak een stapel.
  2. Leg bij elke speler 3 kaarten gesloten neer.
  3. Leg bij elke speler 3 kaarten open op de 3 gesloten kaarten.
  4. Geef elke speler nogmaals 3 kaarten.

Iedere speler mag de 3 kaarten die je hebt gekregen wisselen met de 3 open kaarten die voor je liggen. Je moet goed letten op de waardes van de kaarten. Speciale kaarten kun je wisselen, maar je kunt er ook voor kiezen om geen kaarten te wisselen. Ben je gek op kaartspellen, maar ben je met 2 personen? Geen probleem! Hier vind je een lijst met de 9 leukste kaartspellen voor 2 personen.

Spelverloop van Zweeds pesten

Heb je een 3 in je hand? Dan mag jij beginnen met het spel. Heeft niemand een 3 in zijn handen? Dan begint de speler met een 4 in zijn hand het spel. De bedoeling is dat je een kaart oplegt die hetzelfde is, of hoger is dan de kaart die er ligt. Kun je niks opleggen? Dan moet je de hele af gooistapel pakken en begint de volgende speler met een nieuwe ronde. Je mag ook meerdere kaarten van dezelfde waardes in één keer opleggen zoals 2 achten bijvoorbeeld.

Elke keer na een beurt vul je je hand weer aan tot je 3 kaarten hebt. Als de stapel op is mag je beginnen met de open kaarten die voor je liggen. Als je deze kwijt bent mag je door met de gesloten kaarten, let wel op want die zie je niet! Heb je ook deze 3 kaarten weggespeeld? Dan ben jij de winnaar van het spel!

De waardes

Er zijn een aantal kaarten die een andere waarde hebben en die een speciale functie hebben. De kaarten die een speciale functie hebben zijn:

  • 2: een 2 mag je altijd opgooien, ongeacht welke kaart er op tafel ligt.
  • 7: gooi je een 7 op, dan moet de volgende speler een 7 of lager opgooien. De regel is wel dat de speler hierna weer hoger dan die kaart moet opgooien.
  • 9: je mag een 9 altijd opgooien. Alleen de speler moet zich wel houden aan de kaart die onder de 9 ligt bij het volgende opgooien.
  • 10: wanneer je een 10 opgooit moet je de aflegstapel aan de kant leggen. Je mag gelijk weer beginnen met opleggen.
  • Joker: je mag altijd de joker opleggen.

Zweeds pesten regels zijn niet moeilijk. Je moet goed de waarden van de kaarten onthouden, want zo kom je verder in dit spel. Het gaat om tactische beslissingen en je moet ook geluk hebben welke kaarten je op je stapels hebt liggen. Je kunt er ook een drankspel van maken, zo heb je met je vrienden een leuke avond.