Romantisch bordspel

Hoe organiseer ik een romantische spellenavond?

Een romantische spellenavond is een leuke en unieke manier om tijd door te brengen met je partner. Het is een kans om te ontspannen, plezier te maken en te genieten van elkaars gezelschap. Of je nu een slechte verliezer bent of een winnaar die valsspeelt, er zijn tal van spellen die je kunt spelen om de vonk te laten overslaan. In deze blog bespreken we alles wat je moet weten om een romantische spellenavond te organiseren, van het kiezen van de juiste spellen tot het creëren van de perfecte en romantische sfeer.

Kies de juiste spellen

Het kiezen van de juiste spellen is essentieel voor romantische spelletjesavond. Het moet vooral leuk en uitdagend zijn, maar niet te moeilijk of competitief. Om de romantiek erin te houden is het verstandig om geen mens-erger-je-niet onder een knusse veranda te spelen, dit bordspel is niet te moeilijk, maar wel zeer competitief. Hieronder zijn een paar ideeën die wel passen bij een romantische setting:

1. Klassieke bordspellen

Monopoly, Scrabble en Risk zijn altijd leuk om te spelen, ze kunnen een gezonde dosis competitie toevoegen aan de avond. Natuurlijk ligt het er ook aan hoe avondvullend je het bordspel wilt hebben. Monopoly duurt namelijk langer dan Scrabble. Daarnaast moet je altijd afwegen of het bordspel geschikter is voor grotere groep mensen of dat het voor twee personen ook leuk kan zijn.

2. Kaartspellen

Kaartspellen zoals Uno, Klaverjassen en Pesten zijn eenvoudig te leren en te spelen. Met kaartspellen kan de avond snel omvliegen, omdat de spellen snel afgelopen zijn. Ook hebben kaartspellen een gezonde vorm van competitie en kan er ook om geld gespeeld worden. Poker is de bekendste vorm van een kaartspel waarbij er om geld gespeeld kan worden. Echter, je kunt dit geld natuurlijk beter steken in de hapjes en drankjes voor die avond.

3. Puzzelspellen

Puzzels en andere samenwerkingsspellen zijn een geweldige manier om te testen hoe jullie samenwerking kan verlopen. Puzzelen kan een gevoel van voldoening en prestatie geven. Het is leuk om te zien hoe de puzzel langzaam maar zeker door jullie in elkaar valt.

4. Trivia-spellen

Als je op een leuke manier kennis wil opdoen zijn Trivia-spellen de ideale optie. Hierbij kun je ook goed de kennis testen van je partner. Tevens zijn Trivia-spellen zoals, Party en Co ook leuk om tegen een ander koppel te spelen.

Creëer de perfecte sfeer

De sfeer is net zo belangrijk als de spellen die je speelt. Zorg ervoor dat de ruimte waar je speelt schoon en opgeruimd is. Dim de lichten, steek wat kaarsen aan en zet romantische of rustige muziek op. Tijdens de warme zomerdagen kun je zelfs de deuren open zetten en buiten zitten.

Zorg voor hapjes en drankjes

Een lekker wijntje, een chipje of wat hartige snacks zijn bij een spelletjesavond als deze nooit overbodig. Hapjes en drankjes zijn een essentieel onderdeel en kunnen de avond goed invullen. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om samen met je partner cocktails te maken of de hapjes te bereiden. Natuurlijk kun je dan tijdens het koken je tactiek bedenken of bespreken om de ander in te maken.

Tips voor een romantische spellenavond

Om een romantische spellenavond te organiseren zijn hieronder de volgende tips voor jou op een rijtje gezet.

  • Kies een thema: kies een thema voor je spellenavond, zoals ‘Liefde’ of ‘Avontuur’. Dit helpt je bij het kiezen van de juiste spellen en decoraties.
  • Kleed je aan: doe iets leuks aan om in de stemming te komen of pas je stijl aan op het thema van de spellenavond.
  • Maak een playlist: maak een playlist met jullie favorieten romantische muziek en laat deze vervolgens op de achtergrond te spelen.
  • Hang er een prijs aan vast: om een lichte vorm van competitie te verwerken kan je natuurlijk een prijs aan de spellen verbinden. Je kunt bijvoorbeeld afspreken dat de verliezer de afwas doet, de winnaar ontbijt op bed krijgt of dat er 5 euro in de pot voor leuke activiteiten wordt gedaan.
  • Maak er een traditie van: maak van je romantische spellenavond een traditie en organiseer er elke maand of zelfs per week een.
  • Een escape room kan ook een romantische toevoeging zijn.